Om man en gång köper ett påslakan av bra kvalité, ja då köper man nog aldrig något annat än lakan av minst lika hög kvalité.

Linne

 Lin är smutsavvisande och är bra på att absorberar både fukt och transporterar bort kroppsvärme vilket ger en skön och sval känsla. Linnepåslakan kan användas både stilfullt skrynklade eller elegant strukna.

Satin

Satinet är framförallt känt för sin fina lyster, som inte bara är vacker att se på utan också gör att materialet känns mjukt,svalt och frächt mot huden.

Bomull

Bomull är både lättskött och tåligt och passar därför vardagen perfekt.

Tvätt-och skötselråd

Alla våra påslakan och lakan går att tvätta i 60grader.Vänd de gärna in och ut när du tvättar de så håller färgerna längre och minskar uppkomsten av noppor.Använd milt och skonsamt tvättmedel och undvik sköljmedel.

Alla sängkläder kan torktumlas men det sliter på ytan och kan ge noppor. Mangla eller stryk de gärna efter tvätten när de fortfarande är lite fuktiga.Då behåller de sina sin fina lyster och mjukhet.

 

Ullens goda egenskaper.

Ull innehåller mycket luft och har stor förmåga att binda fukt utan att det känns blöt.Ullen isolerar både mot kyla och värme,oavsett vilken temperatur det är.Den ser helt enkelt till att vi behåller vår egen kroppstemperatur medan vi sover och att vi varken svettas eller fryser under natten.

Ullen innehåller ett fett som kallas lanolin.Det är ett naturligt fett som stöter bort fukt och smuts.Ullen håller sängen ren och torr under natten.

Skötsel & rengöring

Ull är lättskött

Vädra ullsängkläder regelbundet,gärna i fuktigt väder.Ta gärna sängkläderna ut i snön vintertid om du har möjlighet, skaka sedan bort snön och låt torka inomhus.Undvik stark solsken.Ullens förmåga att absorbera fukt förhindrar uppbyggnaden av statisk elektricitet.Ull drar med andra ord inte till sig damm och hudavlagringar.Smuts lägger sig istället på fiberytan och för att hålla sängkläderna rena behöver du alltså bara skaka dem.

Om du behöver tvätta de, gör det för hand i ljummet vatten,högst 30c.Skölj och tvätta i alltid samma temperatur,annars drar ullen ihop sig.